R
Regulament

28 – 30 Octombrie, Ploiești

1. Organizatorul

Festivalul de Artă "Talpa Iadului” 2022, este organizat de asociația Clubul de Turism și Arte ESCAMONDE Ploiești, cu sprijinul partenerilor săi. Acest festival are ca scop promovarea artelor și a artiștilor, în orașul Ploiești. CTA Escamonde și partenerii săi din cadrul acestui festival, vor fi denumiți în continuare și “organizatorul”.

2. Festivalul

Festivalul va avea loc timp de 3 (trei) zile, în perioada 28 – 30 octombrie 2022.

Accesul publicului va fi permis în cele 3 zile de festival, între orele 11:00 – 05:00, pentru persoanele cu vârsta de peste 14 ani, și între orele 11:00 – 16:00, pentru persoanele care nu au împlinit vârsta de 14 ani, până în ziua de desfășurare a festivalului.

Programul complet al festivalului este disponibil pe site-ul: www.talpaiadului.ro

Programul poate suferi modificări cauzate de transport, vreme, starea de sănătate a artiștilor festivalului, creșterea cazurilor de infectare cu virusul SARS-Cov2 și a altor situații neprevăzute sau de forță majoră.

În cadrul festivalului vor exista puncte gratuite pentru alimentarea cu apă potabilă. De asemenea, vom avea puse la dispoziție, tot în mod gratuit, fructe și mici deserturi. Acestea vor fi cumpărate direct din bugetul festivalului, vă rugăm să nu abuzați de ele.

3. Accesul la Talpa Iadului 2022

Pentru că ne vom afla în interiorul unei zone industriale, accesul se va face doar prin locurile indicate de către organizatori și doar prin culoarul special delimitat pentru acest festival. Orice abatere de la acest culoar va fi sancționată ferm, prin excluderea persoanelor respective din cadrul festivalului, fără drept de apel sau de revenire, inclusiv la eventualele ediții ulterioare.

Pe toată durata desfășurării evenimentului, toate persoanele prezente vor respecta incinta festivalului, lucrările și actele artistice prezentate, cât și absolut orice alt participant. Orice manifestare violentă, agresivă sau înjositoare de orice fel, va fi sancționată prin excluderea din cadrul festivalului.

Pentru că tot festivalul reprezintă un act artistic, vă rugăm să nu interveniți în desfășurarea reprezentațiilor. Multe acte vă vor surprinde și se vor desfășura în diferite forme și modalități. Scopul este de a surprinde, de a avea impact asupra publicului.

Niciun act nu este gândit cu scopul de a interacționa în mod direct cu publicul, de a atinge sau a deranja pe cineva. Vă rugăm să le faceți loc artiștilor, pentru ca aceștia să-și poată exercita măiestria. Ne dorim să oferim o experiență cât mai bogată tuturor participanților, așa că lăsați-vă surprinși.

Biletele, abonamentele și invitațiile NU sunt transmisibile. Ele pot fi folosite doar de către persoanele care le-au achiziționat sau primit, doar în perioada festivalului. Fiecare bilet/ abonament este nominal, având numele și data de naștere a deținătorului trecute pe el.

Biletele și abonamentele se pot cumpăra doar online, de la vânzătorii autorizați și menționați pe site-ul festivalului, în perioada 2 august – 30 octombrie 2022 sau în zilele festivalului, de la intrare.

Înainte de achiziționarea unui bilet sau abonament, vă rugăm să verificați că ați introdus datele corecte, iar după achiziționare, că acestea sunt trecute corect pe bilet/ abonament.

Reclamațiile ulterioare NU vor fi luate în considerare.

Festivalul Talpa Iadului NU va acorda despăgubiri în cazul în care achiziționarea biletelor se va face de pe platforme neautorizate.

Organizatorul are dreptul de a modifica prețul biletelor și al abonamentelor. Aceste eventuale modificări nu vor afecta persoanele care au plata confirmată înainte de respectivele modificări.

După achiziționare, biletele și abonamentele nu pot fi returnate. Contravaloarea acestora se va returna doar în cazul anulării festivalului din cauze ce nu intră sub incidența forței majore (evenimente externe, imprevizibile, invincibile și inevitabile).

Biletele, abonamentele și invitațiile vor fi scanate la intrare și conform validării lor, preschimbate în brățări personalizate. Personalul festivalului este îndreptățit să solicite tuturor persoanelor actul de identitate.

Brățările nu sunt transmisibile. Ele asigură accesul doar persoanei care are numele trecut pe bilet, abonament sau invitație. Purtarea brățării este obligatorie, aceasta și biletul, abonamentul sau invitația putând fi controlate oricând de către personalul festivalului.

În caz de distrugere accidentală a brățării, persoana respectivă va primi în mod gratuit o a doua brățară de la organizatori, dar numai în baza biletului, abonamentului sau a invitației, pe care este trecut numele posesorului. În cazul pierderii celei de-a doua brățări, pentru următoarele se va achita jumătate din prețul biletului sau abonamentului achiziționat.

4. Accesul persoanelor sub 14 ani la Talpa Iadului 2022

Persoanele cu vârsta mai mică de 14 ani, au posibilitatea să viziteze expozițiile festivalului, în toate cele 3 zile ale acestuia, în intervalul orar 11:00 –16:00.

Copiii mai mici de 5 ani nu plătesc intrarea la festival, iar cei cu vârsta cu prinsă între 5 și 13 ani, vor achita la intrare contravaloarea biletului de intrare pentru vizitarea expozițiilor.

Menționăm că festivalul nu va avea amenajate spații dedicate copiilor sub 14 ani, zone de joacă, pentru schimbat haine sau alte activități dedicate acestor categorii de vârstă.

Persoanele cu vârsta mai mică de 14 ani, vor putea intra la festival doar însoțite de un adult, care va fi răspunzător de acestea. De asemenea, este interzis accesul cu cărucioare pentru copii în incinta spațiului expozițional.

5. Accesul persoanelor cu dizabilități

Persoanele cu dizabilități beneficiază de acces gratuit la festival. În cazul în care persoana respectivă se încadrează la o categorie de handicap grav, beneficiază de acces gratuit și persoana însoțitoare. Pentru acordarea acestei gratuități, vă rugăm să ne contactați.

6. Interdicții

Toți participanții sunt obligați să se supună controlului corporal sumar și să permită controlul bagajelor. De asemenea, toate persoanele mai mari de 14 ani, sunt obligate să aibă tot timpul actul de identitate și biletul asupra lor.

Organizatorul își rezervă dreptul de a interzice accesul sau de a evacua din zona festivalului următoarele categorii de persoane:

-  Persoanele care refuză controlul de securitate,

-  Persoanele care nu au asupra lor biletul, abonamentul sau invitația la festival,

-  Persoanele care nu au actul de identitate,

-  Persoanele agresive,

-  Persoanele aflate sub influența alcoolului sau a drogurilor,

-  Persoanele care manifestă un comportament violent sau îi deranjează pe ceilalți participanți,

-  Persoanele care intervin în buna desfășurare a actelor artistice și a festivalului în sine,

-  Persoanele suspecte, care pot pune în pericol ceilalți participanți,

-  Persoanele sub 14 ani, neînsoțite de un adult. În acest caz organizatorul poate lua legătura cu forțele de ordine pentru înștiințarea părinților sau aparținătorilor,

-  Orice altă persoană care nu respectă bunul simț și buna desfășurare a festivalului.

 

Toți participanții sunt rugați să fie vigilenți, să anunțe personalul festivalului și să ia atitudine față de orice comportament neadecvat.

În caz de pierdere sau furt al bunurilor personale, participanții sunt rugați să anunțe cât mai repede personalul festivalului. Nu vă lăsați bunurile nesupravegheate, fiecare participant este răspunzător pentru bunurile personale.

Organizatorul va fi în permanență la dispoziția persoanelor care au nevoie de ajutor. În caz de nevoie, vă rugăm să luați cât mai repede legătura cu personalul festivalului.

Organizatorul nu este responsabil pentru eventualele probleme de sănătate cauzate de efectele speciale din cadrul festivalului(lumini, sunet, fum etc).

 

Este interzis accesul cu: animale de companie, produse alcoolice din afara festivalului, substanțe psihoactive, orice fel de obiecte contondente (cuțite, bâte etc.), materiale sau substanțe inflamabile, spray-uri, orice fel de sticlă, lasere, umbrele, orice alte obiecte interzise prin lege.

Nu este permis accesul la spațiul expozițional (în incintă) cu trotinete, biciclete și alte vehicule cu roți. Acestea vor fi lăsate afară, conform instrucțiunilor oferite de personalul festivalului.

 

Este permis accesul cu: apă potabilă în bidoane de plastic, gustări, fructe sau dulciuri, aparate de fotografiat sau filmat de orice fel (dar vă rugăm insistent, nu folosiți bliț-ul, pentru a nu deranja artiștii și spectacolul în sine), medicamente eliberate cu prescripție.

 

Pentru următoarele obiecte, vom avea spațiu de depozitare: skateboard-uri, biciclete, trotinete, căști, bagaje. După caz, vă rugăm să vă aduceți și sistemul de securizare.

 

Este interzisă vânzarea de țigări și alcool minorilor.

7. Punctul de prim-ajutor

În cadrul festivalului va exista un spațiu dedicat acordării primului-ajutor. Vă rugăm să vă identificați acest loc atunci când ajungeți la festival și să apelați la personalul festivalului pentru orice problemă medicală. Acordarea primului ajutor se va face în mod gratuit și confidențial.

8. Plata

În cadrul festivalului vor exista spații pentru cumpărat băuturi și mâncare. Plata se va face numerar sau cu ajutorul cardului bancar.

9. Drepturi de autor

Site-ul și toate materialele promoționale afișate de către festival, sunt proprietatea festivalului și nu pot fi folosite fără acordul organizatorului.

Toate lucrările expuse aparțin autorilor și intră sub incidența drepturilor de autor.

Pe tot timpul desfășurării festivalului, organizatorul va înregistra audio-video evenimentul, urmând ca ulterior să publice aceste înregistrări. Participarea la festival reprezintă acordul de a apărea în fotografiile și înregistrările audio-video realizate la festival.