Ploiștiul Ireal
Imaginează-ți cât de bine ar putea să arate orașul nostru și arată-ne ideea ta. Realizează o schiță, un desen, o pictură, un plan, o randare virtuală sau orice fel de imagine care să reamenajeze o zonă a orașului. Pornește de la realitate și continuă cu imaginația ta. Cum ai schimba fațadele blocurilor, unde ai pune bănci și ce formă ai vrea să aibă acestea? Unde crezi că ar putea fi create spații de relaxare și cum ar trebui ele să arate? Ce ai schimba la reclamele stradale, cum ai gândi trotuarele și zonele pietonale? Cablurile, parcările, amalgamul de culoare și clădirile neîntreținute ar putea oare să arate mai bine? Sau poate, cel puțin virtual, vrei să oferi orașului un nou parc sau un nou centru cultural. Cu ajutorul imaginației, orice este posibil. Chiar și școala ta poate arăta mai bine!
perioada de desfășurare
1 mai - 1 iulie
Lucrările se vor trimite prin e-mail, la adresa contact@escamonde.ro, până cel târziu 1 iulie 2023.
Concursul Ploieștiul Ireal în 3 pași simpli
1. Identifică zona pe care vrei să o schimbi și realizează câteva fotografii care să prezinte realitatea.
3. Înscrie imaginea/ imaginile în concurs! Nu uita să trimiți și fotografiile făcute la început (maximum 3).
2. Realizează în stilul propriu o imagine care să prezinte schimbările pe care ți le dorești în zona respectivă. Poți face o simplă schiță în creion sau o pictură. Poți interveni direct asupra fotografiei, dacă vrei să lucrezi digital sau poți face un plan urbanistic în stil arhitectural. Poți chiar să generezi imagini virtuale cu ajutorul AI. Te încurajăm să adaugi notițe și specificații în imaginea ta! Orice stil și mod este permis, atâta timp cât în imaginea finală, se poate identifica ușor zona de la care s-a pornit.
Premii
Premiul cel Mare – 100 euro + bilet la festivalul Talpa Iadului 2023.
3 mențiuni – Materiale de lucru (la alegere) în valoare de 100 lei pentru fiecare mențiune + bilet la festivalul Talpa Iadului 2023.
Premiul Publicului – în data de 10 iulie 2023, pe pagina de instagram a festivalului, vom posta la story toate imaginile înscrise, iar imaginea cu cele mai multe aprecieri, va câștiga premiul publicului.Premiul publicului va consta într-un bilet la festivalul Talpa Iadului 2023 și suma strânsă din donațiile publicului strict în acest sens.Contribuțiile pentru Premiul publicului se primesc în perioada 1 mai – 1 iulie 2023.
Juriu
Alexandra Popescu
elevă la Colegiului National „Ion Luca un fel de Caragiale”
Andra Iulia Ion
arhitect, profesoară la Colegiul de Artă „Carmen Sylva”
Iulia Ignat
ilustrator, profesoară la Colegiul de Artă „Carmen Sylva”
Cătălin Munteanu
fotograf documentarist, organizator