La ce ar trebui să te aștepți când te gândești la Daniel Radu?

Cred că cel mai bine ar fi să nu te aștepți la ceva anume, pentru că de la colecție la colecție încerc să experimentez zone stilistice diferite, estetici contrastante fără să pară că au vreun sens dacă le privești la grămadă. Însă, în contextul potrivit ele pot funcționa foarte bine împreună. Până la urmă ies toate din mâinile aceleiași persoane.

Omul face haina? Sau haina pe om?

Care a fost primul: oul sau găina? Ca și în cazul acestei întrebări care a împărțit lumea în două, întrebarea legată de haine are răspunsuri valide de ambele părți. Am avut ocazia să lucrez cu destul de multe tipologii de oameni ce erau îmbrăcați mai mult sau mai puțin apropiat de stilul lor personal, iar felul în care aceștia purtau hainele era diferit de la o ținută la alta. Aș spune că același lucru se întamplă și cu felul în care arată casele oamenilor. Cu cât ele sunt mai reprezentative pentru proprietar, vibe-ul este mai primitor. Schimbul de energie între purtător și haină este definitoriu pentru imaginea cuiva, așa că o să spun că omul face haina, iar haina îl face pe om.

Ce obiect vestimentar este definitoriu pentru tine?

Paltonul cu cât mai lung și mai amplu, cu atât mai potrivit. Mereu purtat cu cel mai amar și sec parfum.

Care sunt tendințele actuale pentru Talpa Iadului?

Aș sfătui pe toată lumea ca în cele trei zile de festival să accepte provocarea de a aborda stiluri vestimentare total diferite față de cotidian. Este mediul creativ care îți dă posibilitatea să porți cele mai ciudate piese din garderoba ta, să faci asocieri neașteptate și să te distrezi cu multe culori. Aș vrea să văd cât mai mulți oameni afară din zona de confort măcar pentru câteva zile. Promit că nu o să existe poliția modei.

Din câte am înțeles, vei face ceva cu totul nou pentru show-ul din cadrul festivalului, de ce nu mergi pe o direcție cunoscută?

Când am acceptat invitația de a pune în scenă un runway pentru oamenii din Ploiești, mi-am spus că vreau să fie ceva memorabil. Și așa o să și fie. Promit. Unele dintre piesele pe care o să le prezint fac parte din alte colecții mai vechi la care am adăugat articole noi și prin styling îmi propun să le pun într-o cu totul altă lumină. Hainele sunt pretextul punerii în scenă a unui întreg concept de experiență artistică completă, ajungând, poate, în zona de performance. În ultima perioadă moda nu mai este decât despre aducerea de design-uri noi, inventarea unor piese statement nemaivăzute până atunci, ci lucrurile se îndreaptă către styling. Atmosfera rave-ului berlinez este țelul show-ului, care prin ținute, lumini, muzică și personaje vrea să inducă o stare euforică specifică. Este despre neașteptat, șoc și avangardă. Atât.

Care este cea mai des întâlnită greșeală în vestimentația Ploieștenilor?

Lipsește cu desăvârșire curajul la prima vedere, de orice fel. Cumva peste tot vezi culori neutre, ceea ce nu este neapărat un lucru rău dacă ai putea jongla puțin cu volumele sau croiul hainelor. Nici pe partea de culoare nu am fost uimit foarte tare. Evident, acum nu spun că toți oamenii din Ploiești se îmbracă ca niște triști, dar cât timp am stat acolo cred că mi-au atras atenția cu adevărat două ținute. În mulți ani.

Sunt gata ținutele tale pentru festival?

Ar fi fost, dar uite stau să îți răspund ție la întrebări. Pa.