Cine este Alexandra și cum aajuns ea sa fie pasionată de modă?

Alexandra este un copil în trup de adult, ce încă mai crează haine pentru păpuși. Însă păpușile au acum viață și suflet, păreri, personalitate. Moda a întrat în viața mea, clișeic, atunci când mama își făcea haine personalizate, iar toate resturile de materiale îi reveneau subsemnatei. Din ele ieșeau cele mai frumoase hăinuțe pentru păpușile mele. Mai târziu pentru mine și astăzi, pentru femeile ce îmi calcă pragul studioului .

Cât efort implică procesul de fabricare al unei piese vestimentare și cum decurge acest proces? Unde începe și unde se termină?

Orice haină are diferite etape de cristalizare. Nu este tocmai cel mai ușor lucru, dar clipa de la final, vine cu o rasplată pe care nu o pot măsura în cuvinte. Când o clientă îmi îmbracă ținuta, îi privesc ochii și zâmbetul . Acolo e răspunsul. Limbajul non-verbal este mai puternic decât orice apreciere sau compliment. În acea emoție îmi găsesc cea mai mare satisfacție, în schimbarea pe care am adus-o în viața ei. 

Consideri că iți exprimi sentimentele prin creațiile tale?

Cred că poți face ușor o caracterizare a unui artist, fără sa îl cunosti personal, doar prin analiza lucrărilor pe care acesta le face. Îi simți trăirea, emoția, din substratul creației. Ador stilul minimalist, sobru, linii drepte, monocrom. Așa sunt și eu.

Care perioada istorică  ți se pare cea mai interesantă din punct de vedere stilistic?

Perioada cea mai frumoasă, din punctde vedere stilistic, este cea cuprinsă între anii ’20-’50.  Feminitatea a explodat, revoluția femeilor pe toate planurile, politic, vestimentar, în relațiile cu bărbații. Știm deja despre celebra Coco Chanel care a scos din moda pălăriile tip “brioșă” și corsetul ce aducea atâta nefericire în rândul lor. 

Femeile de atunci, erau extrem defeminine, elegante, iși purtau senzualitatea prin toți porii.Accesorii precum mănușile, pălăriile,perlele aduceau plus valoarea ținutelor. Iar cel mai importantaccesoriu era educația. 

Inspirația este pretutindeni, tu de unde o culegi?

Inspirația vine mai ales din expoziții, picturi, din albume de artă, călătorii, oameni frumoși cu un profil artistic bine definit, din cromatica naturii. 

Ai văzut cât defrumos se unește muntele cu cerul? În orice anotimp. Acolo e o compoziție cromatica inspirațională. 

Moda contemporană, o provocare sau o aducere aminte a altor vremuri?

Personal, nu sunt o fană a modei contemporane. Deși totul e ciclic și reinventat, re interpretat. Mi-am dorit foarte mult să readuc femeia  în atenție, în simplitatea ei sofisticată. Mai puțin înseamnă mai mult și modestia, este o trăsătură a elegantei. Asta mi-aș dori să înțeleagă femeile care își caută un stil astăzi. 

Este provocator să trăiești în acești ani, în care moda a depășit frontierele de libertate, fiecare se exprimă cum simte, fără a face ceva greșit stilistic. Aparent. Căci rafinamentul nu iese niciodată din trend. 

Festivalul Talpa Iadului încearcă sa atragă atenția, oare va reuși?

Cred ca a atras atenția prin însuși numele pe care îl poartă. Controversat, dar incitant pentru mintea oamenilor. E o bucurie pentru mine să știu că există oameni ce sprijină arta frumosului, manifestată în atâtea moduri, necondiționat. Și nu ies oare cele mai frumoase lucruri când ne ținem de mână? Fără așteptări, fără condiționări, fără substrat. Sunt fericită să fiu parte din acest proiect cald, într-un oraș, să-i spunem, rece.