Cine, cum şi de ce a pornit Dâmbu?

[Stefan] "Dâmbu" a fost fondat de Dâmbu, cred că din lipsă de ocupație. Dar, pentru că îi colcăiau multe idei prin cap, avea nevoie de niște tovarăși pentru a le pune in practică. După primul concert în formulă de doi, am prins curaj și am construit o trupă de cinci.

[Neacșu] Nu știu, nu am fost prezent.

Este loc pentru încă o formație de metal pe scena românească? Care sunt paşii pe care o astfel de formație ar trebui să-i urmeze pentru a avea succes?

[Mihai] Este loc pentru orice formație în scena din România, atât timp cât știe să se facă iubită de public. Dacă știam pasii către success, probabil nu îi dădeam pe gratis. Dacă îi aflați, pentru prețul corect, plătesc să aflu și eu.

[Alex] Loc avem, dar și concurență. Trebuie să ne ținem de muncă să ajungem sus, iar asta o putem face numai dacă lucrăm din greu. Glumesc. De obicei ne spargem de râs la repetiții și nu facem nimic.

Se poate trăi din muzică?

[Tudorică] Definiția de muzică în acest context este foarte ambiguă. Depinde la ce te referi prin „muzică”. Daca te referi pur și simplu la cântat, de exemplu la nunți sau să ai concerte cu trupe mari, care deja există, atunci răspunsul este da. Dacă prin „muzică” te referi la trăit din compoziții proprii, atunci răspunsul este tot da. Doar că este mult mult mai greu, fiindcă nimic din sistemul actual nu promovează artiștii care sunt la început.

[Alex] Dacă prin trăit se ințelege să mănânci pâine cu pateu, da, se poate trăi din muzica.

Scena, extaz sau tortură?

[Stefan] 100% extaz! Dacă ar fi o tortură nu am mai fi acolo.

[Mihai] Orgasm.

[Tudorica] Eu am o relație de dragoste și ură cu scena. Sunt anumite momente în care îmi vine să îmi smulg parul din cap, de la lucrurile care se intâmpla aici. Însă nimic nu se compară cu dopamina pe care o primești când vezi că oamenii se bucură că te vad cântand, acela este pur extaz.

[Neacsu] Tortură?

[Alex] Extazortură.

Care este publicul vostru? Cum îi caracterizați pe cei care vă ascultă?

[Mihai] Publicul nostru este domnul Simion Vampiru. Cine e Simion Vampiru?Treaba lui. Oameni frumoși, care vor să trăiască și să simtă. Publicul Dâmbu e cine vrea el sa fie.

[Alex] De obicei, mama și prietena sunt în public.

Talpa Iadului, noul festival artistic al Ploieştiului, cum credeți că o să fie primită această manifestare?

[Tudorică] Sper sa fie cât mai bine primit de către publicul general, cât despre publicul de nișă, sunt sigur că o sa fie foarte entuziasmați.

[Alex] Sperăm să vină cât mai mulți oameni, sa audă cum spun pentru a mia oară povestea despre Simion Vampiru.

Ce rezervă viitorul?

[Mihai] Scumpiri la gaze. Muzică. Concerte. Muncă. Muncă pentru muzică. Muzică și încă niște muzică. Am zis concerte? Și sperăm că o susținere mai mare pentru muzică.

[Neacșu] ?????????