Love & Lust

„Distanța nu este un impediment atunci când există dorință pentru artă. Repetăm săptămânal. Dragostea pentru muzică ne-a adus împreună, vom colabora until the end of dawn.”
No items found.
Salut și ne bucurăm să vă avem la festival. Cum de ați decis să participați?

Salut. Talpa Iadului ne-a stârnit interesul încă de la prima ediție, deoarece este un festival de artă inedit, atât la nivel local cât și la nivel internațional.

Mihai, tu ești din Ploiești, Otilia, tu din Brașov. Cât de des vă vedeți să repetați și cât de mult sperați să țină această colaborare?

Distanța nu este un impediment atunci când există dorință pentru artă. Repetăm săptămânal. Dragostea pentru muzică ne-a adus împreună, vom colabora until the end of dawn.

Mihai, felicitări pentru primul album! Știm că toate piesele sunt compuse și aranjate de tine. Chiar sună foarte bine și am vrea să știm cât a durat să compui și să înregistrezi totul. Cum decurge procesul de creație și care au fost cele mai mari piedici. Pe scurt, vrem să știm tot!

Mulțumesc. Procesul de creație al unui album de muzică rock simfonic este complex și necesită o echipă de oameni. Eu lucrez singur, deoarece sunt pasionat de compoziție, producție, editare audio și de procesul de mixare. Am învățat de mic cum să-mi produc muzica, de la primele note pe partitură până la procesul de mastering. Unele piese de pe album, cum ar fi Frozen Soul, Pseudo Epilogue, Two For One, Into The Unknown, Tables Of Will, sunt compuse acum 13 ani, și au fost refăcute pentru albumul de debut al trupei, lansat pe 6 Ianuarie 2022. Nu consider că am avut piedici semnificative în procesul de creație al albumului.

Otilia, ai deja un palmares foarte impresionant în diferite domenii muzicale. Totuși, care este stilul pe care-l preferi? În ce zonă a muzicii te simți cel mai bine?

Eu mă simt cel mai bine în zona muzicii, indiferent de genul muzical. De mică am cochetat cu muzica pop, jazz, de doi ani fac canto clasic, iar Mihai, prin compozițiile lui, mi-a deschis un nou orizont către rock-ul simfonic. Fără compozițiile lui, nu m-aș fi gândit să abordez acest gen muzical, care mi se pare nou, provocator și interesant.

Muzica este pentru aproape toată lumea arta preferată. Voi ce ascultați în liniștea serii?

Otilia
Având în vedere că sunt în lumea muzicii și a artei de mică, părinții mei fiind artiști la rândul lor, am fost îndemnată să ascult orice gen de muzică, pentru că inspirația poate să vină de oriunde. În playlist-ul meu sunt piese de diferite genuri și le ascult în funcție de starea mea de spirit.
Mihai
Prefer să ascult muzică pe casetă, vinyl, CD, DVD. Am o colecție cu genuri variate, de la muzică clasică, jazz, pop, rock. Trupa mea preferată este Paramore.

Talpa Iadului este aproape un fel de „festivalul interzis”. Multă lume se ferește de el, alții nu au nici curajul să-i pronunțe numele. Oare de ce?

Pentru că cei care se informează, citesc și coboară în istorie, vor fi întotdeauna deschiși spre lucruri noi și vechi, iar ceilalți vor arunca cu pietre, fără să știe în ce. Poate că acest nume al festivalului este destinat să filtreze publicul.

Cum va arăta concertul vostru ideal?

Cu scenă tehnică de înaltă calitate, cu un public care să ne adore, iar noi să bucurăm oamenii cu muzica și vibe-ul nostru.

Un sfat pentru cei care vor să urmeze calea muzicii. Ce să facă, ce să nu facă?

Sfatul nostru este să abordeze stilul pe care îl doresc, dar în același timp, să fie deschiși spre noi experiențe și să muncească foarte mult. Ce să nu facă? Să nu refuze anumite oportunități fără să analizeze situația.

Crede în tinerii artiști! Scrie-ne pentru detalii: talpaiadului.fest@gmail.com