Întrebări și răspunsuri - v1

„Încercăm să încurajăm exprimarea artistică, prietenia, implicarea și dăruirea. Ne dorim ca oamenii să-și asume mai mult lucrurile pe care le fac și nu vrem ca cineva să creadă că merită ceva doar pentru că există. În final, cam la asta se rezumă toată existența unui om, la ce face și la cum se implică în viața de zi cu zi. Dacă trece prin viață fără să pună umărul, amintirea lui va fi ușor uitată. Am vrea ca oamenii din jurul festivalului să nu fie atât de ușor uitați.”
No items found.
1. Unde se va ține festivalul?

Așa cum deja bine știm toți, într-o hală industrială! Sunt multe de luat în considerare. Prețul chiriei, accesul cât mai facil, utilitățile și așa mai departe. Proprietarii sunt și ei de multe ori dificili și nu înțeleg de ce ar face cineva un festival într-un astfel de loc. Chiar nu este deloc ușor să găsim spațiul potrivit, însă sperăm că în cel mult o lună vom anunța locul în care se va ține festivalul.

2. Într-o lume acaparată de consumerism, cum ajută „Talpa Iadului” omenirea?

Omenirea este ceva mult prea vas, iar festivalul nostru mult prea mic, pentru a avea un impact real. Cu toții facem parte din societatea de consum, inclusiv cu story-urile puse pe insta, care diapar după doar 24 de ore. Vrem să dăm o nouă viață unor obiecte vechi, dar în același timp cumpărăm destul de multe lucruri noi.

Încercăm să încurajăm exprimarea artistică, prietenia, implicarea și dăruirea. Ne dorim ca oamenii să-și asume mai mult lucrurile pe care le fac și nu vrem ca cineva să creadă că merită ceva doar pentru că există. În final, cam la asta se rezumă toată existența unui om. La ce face și la cum se implică în viața de zi cu zi. Dacă trece prin viață fără să pună umărul, amintirea lui va fi ușor uitată. Am vrea ca oamenii din jurul festivalului să nu fie atât de ușor uitați.

3. De ce sunteți mai activi pe Instagram decât pe alte platforme de social media?

Instagram-ul este foarte vizual și cum organizatorii sunt artiști vizuali, acolo credem că ne putem exprima mai bine. Încercăm totuși să nu rămânem prea în urmă nici cu pagina de facebook. De TikTok se ocupă voluntarii, iar pe alte platforme nu avem cont.

4. Când o să fie anunțat programul pe zile?

Înscrierile artiștilor se încheie pe 10 martie. De-abia atunci avem lista definitivă cu artiștii festivalului și putem începe lucrurl la programul exact al festivalului.

5. De unde vine denumirea festivalului?

Acum foarte mulți ani, eram împreună cu un prieten în Highlife - un fost local foarte cool din Ploiești și din idee în idee, am ajuns să discutăm despre un festival de artă în Ploiești. Gândindu-ne la nume, am ajuns la denumirea de „Talpa Iadului”. Numele vrea în primul rând să șocheze, dar și să fie și un manifest împotriva ignoranței și mai ales a vieții atât de plictisitoare din oraș. Ploieștiul, cu foarte puține excepții, nu a fost niciodată un oraș efervescent și plin de viață. Da, sunt câteva localuri bunicele, am avut la un moment dat un festival moto-rock, mai există alte câteva festivaluri de artă organizate de instituțiile de stat, dar nu cred că o să auzi oameni din Pitești sau Oradea, hai la Ploiești că este ceva foarte fain acolo!

Așa că „Talpa Iadului” vine ca un manifest împotriva acestei lipse de activitate din oraș. Nu știu cât sau dacă vom schimba ceva, dar cel puțin vom încerca.

Despre nume chiar aș putea să vorbesc foarte mult, însă acum mă rezum la aceste două motive: puțin șoc, puțin manifest.

6. Talpa Iadului - iad sau rai?

Câte puțin din fiecare. Iad pentru că este foarte dificil de organizat totul, rai pentru că este o adevărată plăcere să lucrezi cu oameni faini și să creezi concepte noi.

Un citat celebru sună cam așa: ”There is some good in this world and it's worth fighting for.” Iar dacă nu faci asta, ce altceva faci?

7. Pe când și la Constanța?!

Prima dată punem Ploieștiul pe harta atistică a țării, după care întregul universul ne așteaptă!

Dacă vrei să ne întrebi ceva, trimite un mesaj pe Instagram, facebook sau prin e-mail. Săptămânal dăruim un tricou pentru cel care pune cea mai interesantă întrebare!

În această primă săptămână tricoul marca Talpa Iadului va ajunge la Daniel Bocșu, pentru întrebarea cu numărul 2.