Interviu - Permanent 44

„Vrem să fie startul unei noi etape, în care să ne exprimăm originalitatea prin melodiile noastre și să creăm o atmosferă pe care doar trupa noastră poate să o ofere! Am multe idei îndrăznețe, pe măsura acestui festival de artă!”
No items found.
Permanent 44 la aproape2 ani de la înființare! Cum stau lucrurile?

Andreea Corciu: Omgggg 2 ani!!! Lucrurile stau bine, ne cunoaștem mult mai bine decât prima data când am repetat în formula asta și ne e mai ușor sa lucrăm împreună.

Ilona: Mult mai bine decât mă așteptam. Nimeni nu trage de nimeni pentru a lucra și a scoate rezultate pe măsura muncii. Ne înțelegem foarte bine în aceasta formula, fiind foarte ușoară comunicarea. Sunt niște oameni talentați, plini de idei, cu o pasiune pentru artă în sine. Nu mă așteptam ca oameni iubitori și întelegatori ca ei să-mi fie colegi de trupă!

Andreea Iacobescu: Deși eu am apărut mai târziu în trupă, cumva m-am regăsit destul de mult în ea, ajutând evident și faptul că ne știam dinainte. Îmi place super mult formula asta, ne înțelegem fain și tot ce facem pentru trupă, facem din pasiune, nimic forțat.

S-a schimbat atitudinea colegilor și a prietenilor, de când aceștia știu că aveți o formație de muzică rock?

Iulia: Atitudinile diferă. Nu toți oamenii sunt pasionați de muzica rock, dar pot spune că asta nu îi împiedică din a mă susține și de a fi interesați de trupa noastră. Am fost plăcut surprinsă când am aflat că unii sunt chiar fani!

Andreea Iacobescu: Depinde cât de pasionați sunt și ei de muzică. Totuși, o mare parte dintre ei au fost destul de entuziasmați când au aflat că avem o trupă. Ne-au întrebat de piese, de concerte și unii chiar au venit la ultimul nostru concert. Cu adevărat încântați au fost de stickere, așa că am găsit foarte multe lipite prin oraș.

Vă gândiți să urmați această carieră sau este doar o joacă pe perioada liceului?

Andreea Iacobescu: Eu îmi doresc să continui să fac muzică,pentru că nici o altă meserie nu cred că mi-ar aduce la fel de multa fericire și satisfactie. Cât despre Permanent 44, vreau să continue și după ce terminăm liceul, chiar dacă poate vom avea și alte proiecte.

Ilona: M-am gândit mult și muzica joacă un rol foarte important în viața mea, întrucât nu mă vad în viitor fără ea. Trupa asta este o realizare deosebită și doresc să nu moară după terminarea liceului, ci să continue să trăiască prin pasiune și talent, pentru că asta ne leagă și ne ține aproape.

Iulia: Muzica este cea care ne uneste. Aș vrea să cred că o să fim împreună și după ce terminăm liceul. Chiar sper că nu sunt singura care vrea asta. Totuși, depinde mult de ce vom face în acești ani, și cât de multe realizări vom avea. Viitorul este plin de surprize, deci nu știm ce ne așteaptă  după absolvire.

Ultimul concert a fostdestul de incendiar, ce plănuiți pentru Talpa Iadului?

Iulia: Vrem originalitate. Vrem să marcăm o etapă nouă, să ne arătam propriile creații, propriile emoții. Stări pe care doar noi le putem transmite. Vreau să profităm de acest festival la maximum, să putem să ne exprimam liber, fără nicio reținere. Să ne bucurăm că suntem înconjurați de iubitori de artă, și de oameni care ne apreciază.

Ilona: Vrem să fie un start al unei etape noi, unde să ne exprimăm originalitatea prin melodiile noastre și să creăm o atmosferă pe care doar trupa noastră poate să o confere! Am multe idei îndrăznețe, pe măsura acestui festival de artă!

Dacă tot vorbim de festival, credeți că acesta a unit tinerii din oraș? Oare a creat și tensiuni?

Andreea Corciu: Sigur! 100% a unit tinerii, acum majoritatea ne știm între noi, dar este posibil să fi creat și tensiuni, cine știe?

Andreea Iacobescu: Cred că festivalul a unit o grupă de tineri din Ploiesti, cei pasionati de artă, dar care vor să fie diferiți. Deși ideea mi se pare foarte deschisă și cu mult potențial, încă de la prima ediție, cu siguranță au apărut și tensiuni, din cauza numelui, si probabil fix din cauza faptului că nu e la fel ca orice alt festival. Nu aș zice că e un lucru rău să fie și păreri contra, arta e subiectivă.

Cine este fanul numărul 1 al formațieiPermanent 44?

Andreea Corciu: Andreea chitară!

Ilona: Aș spune chiar eu! Deoarece cu fiecare idee nouă de la colegii mei, mă emoționez și-mi vine să îi am pe toți pereții mei din camera!! Îi am oricum!

Iulia: Sincer, nu m-am întrebat niciodata asta. Avem mulți prieteni comuni care au ajuns susținători foarte mari, dar dacă ar trebui să aleg o persoană, aceasta ar fi Ilona!!

Încheiem cu o întrebare de anul trecut, ce doriți să transmiteți prin muzica și atitudinea voastră?

Andreea Iacobescu: Ne dorim să le arătăm oamenilor că nu trebuie să le fie frică să facă și să se afișeze cu ceva ce le place. Și întotdeauna să facă lucrurile cu multă pasiune.

Ilona: Dorim ca muzica noastră să inspire originalitate, îndrăzneală, spirit tânar, viață, bucurie, tristețe sau alte lucruri pe care le-ai putea simți când dai de trupa ta preferată!

Iulia: O întrebare simplă, dar cu un răspuns complex. Personal, vreau să transmit o energie bună, vreau să inspir originalitate, vreau să le facă placere celorlalți să ne asculte piesele și să se simtă bine la concertele noastre. Vreau să fiu auzită, însă nu doar auzită, vreau să fiu ascultată. Să pun o parte din mine în piesele noastre și să le cânt în așa fel, încât să pot transmite publicului emoții pe care le poți simți doar prin muzică.