Medeea Stanescu

„Îmi doresc să mă dedic artei și să nu îmi mint creația. Să fac în continuare ceea ce îmi aduce doza de satisfacție. Și de ce nu, din când în când, să nu uit să admir lucrurile care mă fac să zâmbesc.”
No items found.
Salut, Medeea! Creativitatea! Care a fost primul tău pas în această direcție?

Arta a fost întotdeauna lângă mine, probabil încă de la o vârstă fragedă, mai apoi, adevenit un stil de viață. Mi-o aduc aminte vag pe mama desenându-mi pe asfalt același iepure cu ochii mari, dar și zecile de cărți de colorat care mă opreau din plâns, copil fiind.

Primul pas în acestă direcție a fost alegerea Colegiului de Arta "Carmen Sylva".

Simți că Ploieștiul, acest oraș extrem de industrial, ți-a influențat stilul?

Ploieștiul rămâne cu singuranță orașul sufletului meu. Mă leagă amintiri și oameni dragi de acest loc. Da, Ploieștiul a contribuit asupra stilului meu!

Cât de mulțumită ești de liceul de artă pe care l-ai urmat? Ai putea să împărtășești câteva plusuri și minusuri?

Colegiul de Artă  "Carmen Sylva" m-a educat și m-a învățat că arta înseamnă și disciplină. Am întâlnit oameni dedicați, ce sunt deschiși să te formeze ca artist.

Descrie în detaliu una dintre lucrările pe care le vei expune la festival. Ce sentimente te-au făcut să începi lucrarea, cum a decurs procesul, care a fost tehnica folosită și mai ales, ce părere ai despre rezultatul final.

Voi expune o lucrare abstractă. Consider că, realitatea din tablou este altfel, simt că am mai multă libertate.

Sentimentul cu care încep lucrările este acela de curiozitate asupra procesului, nu a rezultatului final. Tehnica folosită este acrilic pe pânză.

În cadrul festivalului va exista un premiu și un vot al publicului. Care este strategia ta pentru a câștiga simpatia vizitatorilor?

Nu mi-am creat înca o strategie, îmi doresc să cunosc oameni și să împărtășim gânduri și idei despre festival și artă.

Cum găsești numele și tot conceptual acestui festival?

Este intrigant, sunt nerăbdătoare să găsesc lumina din miezul festivalului, atât prin lucrări de artă cât și prin muzică sau poezie.

Nimeni nu poate să citească viitorul, însă te rugăm să încerci să arunci o privire și să ne spui câte ceva despre.

Îmi doresc să mă dedic artei și să nu îmi mint creația. Să fac în continuare ceea ce îmi aduce doza de satisfacție. Și de ce nu, din când în când, să nu uit să admir lucrurile care mă fac să zâmbesc.

Medeea Stănescu - expoziție de pictură

Crede în tinerii artiști! Scrie-ne pentru detalii: talpaiadului.fest@gmail.com