Antonia Nicoara

„Conceptul festivalului este unul super mișto! Este o manifestare a artei pe care nu o vezi zilnic în orașul nostru. Îmi place că într-un singur festival poți vedea expoziții de artă, spectacole de teatru, spectacole de muzică, reprezentații de modă, lectură de poezii.”
No items found.
Salutări, Antonia! Vei participa pentru al doilea an la festival! Ce așteptări ai?

Bună! Ce pot să zic mai mult decât că abia aștept să înceapă a doua ediție a festivalului! Îmi este chiar dor să am parte din nou de muzică bună timp de 3 zile și 3 nopți. Anul trecut atmosfera a fost super mișto și sper ca anul ăsta să fie la fel, să vină lume și să-și delecteze urechile cu rockul venit chiar din străfundul iadului.

Ești pasionată de teatru, cum s-a născut interesul pentru scenă și cum ai făcut primii pași în fața publicului?

De mică am vrut să fiu auzită și văzută. Așadar, prin clasa a 5-a am avut prima mea interacțiune cu teatrul. Am jucat într-o scenetă de teatru, care era în cadrul unui concurs școlar, și pot spune că am avut niște emoții imense fiind pe o scenă pentru prima dată. Cu timpul m-am obișnuit, iar acum pot să joc în fața oricui, pentru că teatrul este pasiunea mea. Totodată, și modalitatea mea de a mă exprima cât mai liber.

Cât de bine crezi că este reprezentată arta teatrală în Ploiești? Dacă ai putea decide, ce ai schimba și ce ai păstra?

Consider că artă teatrală este bine reprezentată în Ploiești, întrucât orașul nostru are propriul teatru care a participat de-a lungul timpului la festivaluri naționale și internaționale.

La prima ediție a festivalului, ai jucat în piesa „Ascensiune pe Matterhorn”, cum ți s-a părut toată experiența și mai ales, ce ai simțit având în vedere că nu a ieșit prea bine reprezentația?

Mi-a făcut mare plăcere să joc în ,,Ascensiune peMatterhorn”! Conceptul a fost unul super interesant și complex, iar teatrul pe care l-am jucat în acest spectacol, a fost unul pe care publicul din Ploiești nu-l vede prea des, poate din acest motiv nu a fost înțeles în totalitate. Așa că vă îndemn să veniți la festival pentru a putea să vedeți un altfel de teatru!

Auzi în jurul tău oamenii vorbind despre acest festival?

Aud, dar nu cât mi-aș dori.

Pe cine ai vrea în fața scenei anul acesta la festival? Din partea cui dorești apreciere și mai ales susținere?

Pot spune că asta e cea mai grea întrebare din tot interviul, pentru că răspunsul îl am, dar îmi este greu să-l spun. Persoana pe care aș vrea să o văd în public anul acesta, ar fi tata. El a mai venit la spectacolele mele de teatru, dar tot nu a fost complet mândru de mine sau surprins. Astfel, de data aceasta vreau să fie mândru de mine cu adevărat și să mă simt specială în ochii lui.

Pentru că ai fost parte din festival încă de la început, am vrea să știm de la tine care crezi că sunt plusurile și minusurile acestuia?

Conceptul festivalului este unul super mișto! Este o manifestare a artei pe care nu o vezi zilnic în orașul nostru. Îmi place că într-un singur festival poți vedea expoziții de artă, spectacole de teatru, spectacole de muzică, reprezentații de modă, lectură de poezii. Sunt efectiv îmbinate toate artele într-un singur festival. Ăsta da festival de artă! Minusul acestuia ar fi că nu prea vine public. Nu știu să zic exact de ce se întâmplă acest lucru, dar dacă vă luați bilet la festival, credeți-mă că nu veți regreta. Prețul e unul super bun pentru câte veți vedea și cât vă veți distra.

Crede în tinerii artiști! Scrie-ne pentru detalii: talpaiadului.fest@gmail.com