Cătălina Enache

„Pasiunea pentru artele vizuale a început de când mă știu și a evoluat până în ziua de azi. Acum simt că mănuiesc și transmit mai bine mesajele prin intermediul tehnicilor din grafică. Consider că un artist plastic trebuie să cunoască din toate câte puțin. Fie că este vorba de pictură, grafică, sculptură și așa mai departe. Tehnica trebuie să fie avantajoasă mesajului pe care vrei să îl transmiți.”
No items found.

Salut, Cătălina! Ai putea să ne spui câteva cuvinte despre ce doreşti să transmiți prin lucrările tale?

Cred că în prezent suntem foarte axați pe lucruri palpabile/ prescrise, care merg la sigur și nu au posibilitatea de a eșua în răspunsuri. Astfel, caut răspunsul pentru sentimente care sunt în sfera irealului, iar pentru a ajunge la acest răspuns, mă folosesc de artele vizuale. Subiecte precum: frânturi de amintiri, -fragmentat/ fragmente din amintiri ,-iluzie ,-stări psihice etc. Totul împletit cu un strop de umor și  bazat pe calitatea tehnicii.

2. Ce reacție crezi că va stârni expoziția ta de lucrări grafice în rândul vizitatorilor?

Părerile sunt împarțite, însă, aș vrea să trăiesc cucertitudinea sau sentimentul că oricine va vedea expoziția, o va găsi plăcută punct de vedere vizual. Deoarece, cu sentimentele ,,e mai greu”, dar nu imposibil.

3. Cum a evoluat stilul tău artistic de-a lungul anilor?

Evoluția o văd ca pe o tornadă organizată, din care culeg foloase.

4. Ce părere ai de promovarea artiştilor prin intermediul festivalului nostru? Crezi că vor reuşi sa se facă remarcați?

Festivalul este o experiență în sine, mai ales de viață. Iar ca artist, a te face remarcat prin ceea ce faci, ușor-ușor trebuie să devină un  atu/ avantaj cosiderabil. Plus că Ploieştiul, coloristic vorbind, eu îl găsesc de un ,,gri murdar”, iar artiștii îi văd ca pe aceste ,,culori turbate“ care au ceva de spus. Deci, puși cumva în valoare de o atmosferă dezolantă. CONTRAST.

5. Pe ce vrei să pui cel mai mult accentul prin lucrările pe care le vei prezenta?

Sunt o furtună organizată, deci organizarea și răspunsurile vin pe parcurs.

6. Ne poți descrie puțin procesul prin care se naştere olucrare de-a ta? De la prima idee, la produsul finit.

Patru pași: trăire/ inspirație/ informare/ punere în pactică prin artă vizuală.

7. De unde a început pasiunea ta pentru grafică?

Pasiunea pentru artele vizuale a început de când mă știu și a evoluat până în ziua de azi. Acum simt că mănuiesc și transmit mai bine mesajele prin intermediul tehnicilor din grafică. Consider că un artist plastic trebuie să cunoască din toate câte puțin. Fie că este vorba de pictură, grafică, sculptură și așa mai departe. Tehnica trebuie să fie avantajoasă mesajului pe care vrei să îl transmiți.

Cătălina Enache - expoziție de grafică

Crede în tinerii artiști! Scrie-ne pentru detalii: talpaiadului.fest@gmail.com