Carmen Pavel

„În călătoria mea artistică am avut momente în care am renunțat. Am luat pauze de la pictură, dar pe parcurs, de fiecare dată am revenit cu forțe noi, îmbrățișând din nou creația, aducând noi elemente. M-am reîntors la a iubi ceea ce fac şi la a încerca să înveselesc oamenii prin cromatica pe care o folosesc.”
No items found.
Salut, Carmen! Cum s-a petrecut întâlnirea ta cu arta?

Încă din copilărie m-a atras arta. A fost un fel de refugiu pentru mine, locul in care puteam visa cu ochii deschişi.

Se spune că suntem rezultatul oamenilor pe care îi întâlnim, au existat astfel de oameni care ți-au influențat parcursul artistic?

⁠Fiecare întâlnire cu un suflet a jucat un rol în creativitatea mea. Fie că este vorba de o idee de titlu pentru o lucrare sau poate chiar un concept.

Cum ți se pare că se raportează la artă societatea în care trăim? Dar la arta ta?

⁠În percepția mea arta transcende simpla prezență, devine o expresie intimă a emoțiilor artistului, de la libertate absolută până la lucrări cu mesaj ascuns. Arta mea este oglinda sufletului meu, pe alocuri foarte colorat.

Ai avut vreun moment în care ți-ai dorit să renunți la artă?

În călătoria mea artistică am avut momente în care am renunțat. Am luat pauze de la pictură, dar pe parcurs, de fiecare dată am revenit cu forțe noi, îmbrățișând din nou creația, aducând noi elemente. M-am reîntors la a iubi ceea ce fac şi la a încerca să înveselesc oamenii prin cromatica pe care o folosesc.

Care sunt așteptările tale privind festivalul? Ne poți spune tema lucrărilor pe care le vei expune?

⁠În general nu sunt o persoană care să aibă aşteptări, dar îmi doresc foarte mult ca oamenii să se distreze şi să poată învăța ceva nou. Tema lucrărilor mele va fi „Diversitate”. Îmi doresc să aduc lucrări în diferite tehnici/ dimensiuni sau medii de lucru.

Dacă ai putea sta de vorbă cu orice artist plastic, care ar fi acela și de ce?

Mi-ar plăcea foarte mult să îl cunosc pe Salvador Dali, maestrul minunilor suprarealiste. Aş vrea să deslușesc enigma nebuniei sale, să îi învăț jocul de culori, cum le combină şi să aflu poveștile din spatele personajelor sale. As vrea să îi înțeleg toate excentricitățile.

Vei continua calea artistică și în următorii 5 ani?

Sigur ca da! În viitorii 5 ani de zile mă văd explorând mai multe zone ale artelor vizuale. Îmi doresc ca în acești ani să îmi dau frâu liber imaginației, învingându-mi orice teamă şi poate reușesc să organizez un vernisaj personal. De ceva timp am în minte două concepte pentru vernisaje și îmi doresc ca în curând să pot reuși să le duc la îndeplinire.

Ce te inspiră să creezi în continuare? Reușești să faci artă când ai o emoție pozitivă sau mai degrabă una negativă?

⁠Inspirația o găsesc peste tot, dar ador să mă plimb singură pe plajă. Mi se pare o conectare unică pe care o am făcând asta. În general emoțiile negative mă ajută în procesul creativ, aşa simt că mă descarc, iar cele pozitive îmi dau o stare de euforie, în care nu am energia necesară pentru a face o creație şi prefer să mi-o canalizez pe altceva.

Crede în tinerii artiști! Scrie-ne pentru detalii: talpaiadului.fest@gmail.com