Ana Tudose

„Antrenamentele îmi influențează simțul artistic și mă ajută să îmi dezvolt anumite abilități, precum concentrarea, rezistența și perseverența. Astfel, privesc cu seriozitate ceea ce am de făcut. De asemenea, sportul este o sursă de inspirație, ajutând la dezvoltarea creativității.”
No items found.
Salut, Ana! Crezi că ai luat decizia potrivită când ai ales liceul de arte?

Da! Mereu mi am dorit sa fiu într-un mediu unde te poți exprima prin intermediul artei, perfecționând modul de a lucra, dezvoltând un stil propiu.

Anul trecut ai fost voluntar la Talpa Iadului. Din perspectiva de voluntar, ce ți-a plăcut și ce ți-a displăcut la festival?

Mi a plăcut dinamica festivalului. A fost foarte interesant să văd cum fiecare artist se manifestă în stilul propriu. Însă, un lucru care mi-a displăcut a fost organizarea și mai ales, implicarea voluntarilor. Nu toți au ajutat la ,,construcția" festivalului.

Din ce motiv crezi că este publicul atras de festial și cum am putea atrage și mai mult atenția?

Publicul este atras de festival, deoarece acesta are un concept unic. Combină stilurile fiecărui artist, în final formând un întreg special. Putem atrage și mai mult atenția promovând festivalul prin intermediul afișelor lipite prin oraș sau prin împarțirea fluturașilor, sperând ca lumea să aibă curiozitatea de a afla mai multe informații.

Grafică sau pictură și de ce?

Grafică, deoarece reușesc să mă exprim mai ușor prin acest stil, considerând că mi se potrivește și rezonează mai mult cu personalitatea mea. Spre exemplu, petele de culoare, liniile curbe și micile detalii sunt elemente semnificative ale lucrărilor mele.

Tu faci și sport, cum îți influențează antrenamentele simțul artistic?

Antrenamentele îmi influențează simțul artistic și mă ajută să îmi dezvolt anumite abilități, precum concentrarea, rezistența și perseverența. Astfel, privesc cu seriozitate ceea ce am de făcut. De asemenea, sportul este o sursă de inspirație, ajutând la dezvoltarea creativității.

Programul unui liceean este destul de încărcat. Ești energică și ai timp să faci toți ce îți propui sau ai vrea să dormi tot timpul?

Am un program destul de încărcat, dar cu toate acestea reușesc să îmi organizez bine activitațile. Bineînțeles că uneori îmi doresc să dorm o zi întreagă, dar probabil asta simte fiecare persoană, deci este normal.

Canalele de Social Media ocupă un loc din ce în ce mai important în viața noastră. Tu reușești să păstrezi echilibrul între viața virtuală și cea reală?

Da, cred că reușesc sa păstrez un echilibru. De cele mai multe ori folosesc rețelele social media pentru a vorbi cu prietenii mei. Prefer să aloc timp activităților pe care le fac cu plăcere și mă reprezintă, cum ar fi plimbările prin natură, fotografiatul sau pictatul.

Te-ai gândit cum și ce vei expune la festival? Ce speri să obții prin participarea ta la Talpa Iadului?

În cadrul festivalului Talpa Iadului voi expune o serie de lucrări cu tehnică mixtă, pictură si grafică, având ca temă principală ființa umană. Prin participarea mea la festival, în afară de experiența expunerii lucrărilor, îmi doresc ca mesajul să ajungă la cât mai multe persoane, acesta fiind conectarea/ conexiunea.

Ana Tudose - expoziție de grafică și pictură

Crede în tinerii artiști! Scrie-ne pentru detalii: talpaiadului.fest@gmail.com